De laatste weekjes!

Door: Martijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

02 Juni 2009 | Argentinië, San Miguel de Tucumán

Nog maar 3 weken!! ´t is echt zo´n raar gevoel dat ik weer wegga, dat t jaar voorbij is! Heb ook nog helemaal niet het gevoel dat ik zodadelijk weer in Nederland rondloop! ´t Is gewoon zooo normaal geworden m´n leven hier! Voel me echt thuis bij m´n familie, heb een vast patroon ook met school voetbal enzo, heb enorm veel en goede vrienden gemaakt! Dit is gewoon mijn leven. En dan ga ik zo weer weg... heel raar!!! Keek laatst zo de foto´s weer terug van dit jaar en dan zie je pas hoeveel ik wel niet gedaan en heb gezien heb van Argentinie! Weet ondertussen wel zeker dat dit het beste jaar van m´n leven is! want ja, wat is er nou beter dan niet mógen werken, niet hóeven te studeren, een jaar lang niks anders doen dan waar je zin in hebt! 18 ´till I die, pa!

Paar dingen van de laatste weken; de examenjas is binnen! En weer teruggebracht! Wat een ***winkel die dat ding gemaakt heeft =P de mouwen waren gedraaid vastgenaaid en de maten klopte niet, tekst te klein en er was nog veel meer fout. Dus moet allemaal weer geregeld worden. Nog 3 weken hier. Dat betekent in Argentina dat ik ´m net een weekje kan gebruiken hier =) Heb er wel foto´s van want we hebben ze die dag aangedaan...

Laatst hadden met met de vrienden uit de buurt bij Aimeku een expositie gehouden. Iedereen moest tekeningen maken over het tema ¨futuro¨. Was echt grappig om te zien, iedereen had op school wat in elkaar gegooid. (ja echt he we hebben ook niks beters te doen)

Laatst zaten we tijdens ´t avondeten te praten en dacht ineens dat ik gek werd! Ik kijk om me heen; ik hoor Nederlands! Dus ik kijk rond en rond, zegt me ma: wat?! wat?; Kwam de Heineken reclame voorbij! in ´t Nederlands!! Die ene met de inloopkoelkast =P hahaha.
Matias werd laatst 18. Eerst had hij zijn kerkdienst waarna iedereen graag holp z´n haar af te knippen en toen gingen we met de hele klas naar z´n huis en hebben we de hele dag gebbq´ed, gedronken en gedanst!

Waar je trouwens naar zoveel maanden echt genoeg van krijgt zijn altijd weer dezelfde vragen... hoelang ben je hier al? Ben je met een uitwisseling? Vind je ´t hier leuk? Wat heb je al leren kennen? Mis je je familie? En dat echt bij iedereen waar je ook maar een klein praatje mee maakt op straat. Soms hou ik ook maar gewoon m´n mond want ik weet toch al wat voor vragen er komen als ze doorhebben dat ik buitenlander ben, kan de antwoorden echt dromen! In ´t begin was ´t natuurlijk prachtig, al die aandacht altijd en van wauw kan ´t in ´t spaans maar ondertussen hoeft ´t niet meer zo. Ben liever met m´n vrienden met wie je die fase al voorbij bent zeg maar hehe. ´t Is toch veel leuker praten over wat er allemaal gebeurt, over de feesten van afgelopen weekend, dan nóg meer hoe-is-het-in-nederland-vragen (A)... De vraag van nu is ¨wanneer ga je weg?¨; klasgenoten, leraren, familie, iedereen vraagt ´t!!

Ik ben ondertussen alles een beetje aan ´t regelen voor de laatste weken. Wil nog een bbq´en houden met m´n klas en nog één met aimeku en natuurlijk ook nog een goodbye party geven! En als ik terugben ´t 1e weekend is natuurlijk een welcome-back party! Bij deze zijn jullie al allemaal uitgenodigd hehe. Wat een zwaar leven heb ik toch ook, al die feesten =)

Tot snel!

• 03 Juni 2009 - 09:20

El Rosso:

Hee gast!
    haha jaja dan begint 't te kriebelen hè!
    Ik snap je gevoel helemaal, en voor jou zal 't denk ik nog wel wat erger zijn!
    Time flies, of je nou in nederland, Argentinië of in Ghana zit!
    Maar dat betekend ook dat je 'n geweldige tijd hebt gehad! en dat is ook wel af te lezen aan je verhalen!
    't duurt waarschijnlijk wel ff voordat je hier thuis genoeg krijgt van 't vertelen over je verhalen daar!
    Ik heb daar iig nog geen last van!

kerel, sterkte met al dat feesten. ik kan me voor stellen dat 't 'n zure appel is, maar je moet er even doorheen;) :P

adios! xx

• 03 Juni 2009 - 12:08

El Brillo :

bijna martijn.. wat een spanning. krijg heel apart gevoel in mn buik. tot snel jung.

xx Steven

• 03 Juni 2009 - 17:54

Ninipini:

heee martini!
    die vragen he, daar word ik zelfs mee bestookt :O zooo super lastig! leef helemaal met je mee. alleen moet ik dan de vragen beantwoorden voor Yi, jou EN mij!

''wanneer komt martijn terug? mis je hem? wanneer gaat yi weg? zal wel raar zijn of niet?''

dus.. hem maar medelijden ;) of laat ze je moeder bellen, die vind t prachtig om allemaal te vertellen

tot over 22 nachtjes! kus

• 03 Juni 2009 - 18:47

Yi:

Hoi~
    tot 25 juni

XXX

• 03 Juni 2009 - 23:57

El Sjoerdo:

hoelang ben je daar al dan? Ben je met een uitwisseling ofzo? Vind je ´t daar wel leuk? Wat heb je al leren kennen? Mis je je familie en mij?
    Leuk hoor wat je allemaal meemaakt. Hoelang zit je er nog dan?
    Echt leuk allemaal
    nou doeeeeei!!!!

• 07 Juni 2009 - 16:51

Jaap:

Martijne man!

Ik sprak je pa en die zei al dat je bijna terug kwam! Cool! Wanneer kom je precies? Volgens mij de 25? of de 26?

De 27e ga ik er van door:) Ik heb ontslag genomen bij de plus en ga 10 weken naar Italie. Natuurlijk NIETS vergeleken bij jou tripje!

Veel plezier nog en tot vanzelf!

Groetn Jaap

• 08 Juni 2009 - 20:05

Wilma:

Hé, waar zijn de krullen gebleven? Naar een Argentijnse kapper geweest? Nog .... 17 dagen :)