Sólo hablo un poco de español todavía!
Door: Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
11 Augustus 2008 | Argentinië, San Miguel de Tucumán
Ik heb nu mijn eerste paar dagen er op zitten. Van Buenos Aires heb ik eigenlijk niks gezien want we mochten het hotel niet uit. alleen het geweldige uitzicht toen we aankwamen, NIET normaal hoe groot! overal waar je kon kijken zag je lichtjes van de oranje gekleurde stad! De foto volgt nog want die heeft Robin. Het weekend was erg leuk met alle nationaliteiten, vooral Duitsers, 30 vd 61 dacht ik! En een Russische, paar noren, oostenrijkers, 2 Amerikanen en een paar Denen :) zondag naar Tucumán gevlogen, heel raar haha we gingen via Santiago del Estero maar niet overstappen maar als een trein. we stopten en degene die wilden gingen eruit, 10 min later vlogen we verder XD is normaal hier. Mijn familie kwam me ophalen en ze zijn echt super!! we gingen gelijk naar hun oudste dochter om te eten met iets van 10 familieleden, ooms tantes nichtjes neven ik weet niet wat er allemaal zat! En gelijk kwam Maxima con ella padre malo EN de eilanden van Engeland no no son de Argentina! te sprake haha red je daar maar eens uit met je campingspaans maja :P. De gewoonte voor zondag, enorm veel eten van de bbq. Dat is trouwens echt wennen! ´s ochtends eet je eigenlijk niks, een bakje cornflakes of kopje thee. dan eet je om 2 uur warm, echt een maaltijd. Dan moet je ook echt goed eten want behalve een kopje thee en een koekje eet je niks tot het avondeten om 10 of 11 uur!! Mn familie spreekt echt geen woord Engels maar ik moet zeggen dat t spaans me goed af gaat (A) teminste, ze antwoorden op wat ik probeer te vragen.. hehe. Op alleen de eerste dag al heb ik al zoveel geleerd! Sommige snappen alleen niet dat ze un poco lento moeten praten dus mijn meest gebruikte zin is tot nog toe ehh no lo entiendo (A) Het huis is erg mooi ook al lijkt t wat minder op de foto haha t is alleen het deel met de boom, die loop echt heel ver naar achter.. de kamers blijven maar komen en van binnen is t echt mooi :) heb zelfs een tv op mn kamer! Tucumán is echt een enorme stad en heel druk, overal mensen op straat. Vooral waar hun dochter woont is echt heel arm, vervallen huizen en mensen die spontaan je autoruit gaan wassen en dan geld willen. De straten zijn heel slecht en zo maar wel overal muziek en kinderen die op straat voetballen! Ik kan bij een voetbalclub, moet deze week een x kennis maken (H) Morgen de 1e schooldag! Ga zo mijn uniform kopen, witte blouse, donderblauwe stropdas! ´t kost hier trouwes echt niks haha 3 liter cola is maar 5 pesos (ja gedeeld door 4 of 5 in euro´s haha) Foto´s met mn gezin heb ik nog niet gemaakt.. Ik zet alles er later op;)
Ik zit hier trouwens in mn korte broek, t'shirt en slippertjes! t is 25 graden en t is winter! Dat is trouwens wel een beetje ongewoon hier zo warm.. normaal is 5-15 :)
Nu gaan we lunchen, ja warm!
Chau (nee niet ciao, Chau ;) )
Martín
11 Augustus 2008 - 18:44
Je Vader:
Tjonge wat een verhaal! Leuk man! We zitten hier met de oma's en opa je verjaardag te vieren met eten en Argentijnse wijn. De vriendinnen hebben hier de koffieavond, maar dat wordt dus Chinese bloementhee. Je moeder laat de afscheidsfoto's zien en vertelt het verhaal aan ieder die het horen wil. Een hele fijne verjaardag gewenst van iedereen hier. -
11 Augustus 2008 - 19:46
Veldhoven City:
Klinkt super goed !!!Geniet van het weer, fijne verjaardag en ik kan ik al ergens een foto van Martijn in zijn schooluniform zien ?
11 Augustus 2008 - 21:03
Gerben:
Hey, Jongen!
Van Harte!!!
Klinkt leuk man. Kun je wel slapen met zo'n volle maag?
Ben benieuwd hoe je de nieuwe voetbalteam zult gaan vinden.
groetjes van de familie. -
12 Augustus 2008 - 00:28
Ilsek:
chill
ik heb nog 3 weken vakantie hehe
maar ik zou best willen ruilen :$
gr ilsek xD -
12 Augustus 2008 - 00:40
Martin:
Hey jonge, het is geweldig dat je zo´n leuke gastgezin hebt :D. Dame tu numero de telefono en tucuman ;) te estare llamando hehe -
12 Augustus 2008 - 00:49
Wilma B.:
Wauw, wat klinkt dat allemaal leuk en spannend, maar wat we nu echt willen weten is hoe die 2 zussen zijn (haha)!!?? Succes met je spaans ! P.S. Wij staan op het punt om naar Mickey Mouse in Florida te gaan met dat kleine zusje van je, ook leuk !! Groetjes !
12 Augustus 2008 - 12:00
Petra Vanger:
Hoi Martijn, nog gefeliciteerd. Super leuk verhaal en goed om je te horen toen je met je vader aan de telefoon was. Volgens mij is het ritme dat ze hebben een beetje wat wij op vakantie ook doen, alleen om 10 uur of later eten is wel erg laat. Lig je dan niet met een bolle buik in bed? Je moet toch ontzettend vroeg op om naar school te gaan? We blijven je volgen Asta la vista? Wij krijgen er wel veel lessen bij in het chinees en spaans en leren veel nieuws over de gewoontes in deze landen, vind ik echt vet gaaf. Doeiiiiiiii Petra -
12 Augustus 2008 - 12:48
Je Moeder:
He knul, wat heerlijk om te horen dat het goed met je gaat. Erg leuk verhaal heb je geschreven, ik wist niet dat je zo'n talent had!! Je lijkt je zus wel! Net Yi naar orientatie kamp gebracht. Het is een erg leuke, spontane meid, kletst je de oren van de kop. Dat gaat wel lukken hier. He, veel succes en plezier en tot gauw,groetjes, je moeder. -
13 Augustus 2008 - 14:52
Renate:
He Martijn!
Klinkt goed zeg allemaal.. Ben benieuwd naar de foto's!
Liefs Renate -
13 Augustus 2008 - 18:42
Rik:
Héé kerel!
ik zat 'n beetje op sites te kijken van organisaties voor vrijwilligers werk, en ik zag 'n link naar waarbenjij.nu dus ik dacht héé hoe zal 't met martijn zijn!
ik lees en zie al dat je 't helemaal naar je zin hebt daar! En dat zal ongetwijfelt alleen maar meer worden! Ben benieuwd hoe je eerste schoolweek was en hoe je voetbalclub is! ik kom LLangzaam wat verder, maar 't schiet nog niet echt op met 't vinden van iets, ik laat wel wat horen als ik iets heb!
Kerel, genietze daar and so long! groetjes van die rooie! -
13 Augustus 2008 - 18:45
Rik:
Ps. nog van harte gefeliciflapsteerd met je verjaardag jongen!
eindelijk 16, super!;P ;P
xx, die rooie -
14 Augustus 2008 - 08:33
Lotte:
djiess, wat een verhaal he :D
maar ik ben bly om te horen dat het goed met je gaat en dat je het leuk hebt daar!
& echt superleuk dat je zo'n leuk gastgezin hebt!
ik ben benieuwd naar de foto's, vooral die van jou in je schooluniform natuurlyk dat snap je ^^
xxxxxxxxxxxxxxxxx -
14 Augustus 2008 - 09:31
Dominique:
lieve martijn:D,
zoals ik had beloofd hou ik je site heilig in de gaten!!
en ik blij dat je het daar naar je zin hebt!
we missen je al wel hier hoor, maar verder gaat alles z'n gangetje:D
ik hoorde van sjoertie dat je een mobiel nummer hebt, en die zou ik dan wel even graag willen weten jongeman:$
ik wou typen tot snel,
maar dat wordt hem niet denk ik.
Dus ik doe tot ooit:D
dikke kus mij(L)
14 Augustus 2008 - 11:39
Irene:
Heee Martijn :D!
Ik heb net je verhaaltje gelezen, Gelukkig gaat het goed met je! :D
Ben benieuwd naar je uniform haha.
En je bent al bezig met school hoop dat leuke school is!
nog heel veel plezier in argentinie!
Kusjes Irene
14 Augustus 2008 - 12:08
Sjoerd:
Ik las je mail net.
en ik heb er een terug gestuurd.
we bellen (L)